Sağlıklı Beslenme Uzmanlarından Öneriler İftar ve Sahurda Sağlıklı Beslenme İftar ve sahurda sağlıklı beslenme uzmanlar tarafından önemle vurgulanmaktadır. İftar sonrasında ani ritim bozukluğuna neden olabilen hızlı ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Ayrıca sigara içmek de kalp krizi riskini artırabilir. Doğru Beslenme Alışkanlıkları Oruç açarken su ve hurma ile başlanmalı, ardından ev yapımı çorba içilmelidir. Ana yemeğe…
İftar ve Sahurda Sağlıklı Beslenme
İftar ve sahurda sağlıklı beslenme uzmanlar tarafından önemle vurgulanmaktadır. İftar sonrasında ani ritim bozukluğuna neden olabilen hızlı ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Ayrıca sigara içmek de kalp krizi riskini artırabilir.
Doğru Beslenme Alışkanlıkları
Oruç açarken su ve hurma ile başlanmalı, ardından ev yapımı çorba içilmelidir. Ana yemeğe geçmeden önce 10-15 dakika mola verilmesi önerilmektedir. Yeşillikler, çiğ sebzeler, baklagiller, tam tahıllı ekmek, sebze yemekleri tercih edilmelidir.
Tatlı ve İçecek Seçimi
İftarda sütlü tatlılar, 1-2 dilim tam tahıllı ekmek, sebze yemeği veya baklagil tüketilebilir. Tatlı meyveler yemekten 2 saat sonra tercih edilmelidir. Tarçınlı sütlü tatlılar sağlıklı bir seçenektir. Çay ve kahve iftardan 1-2 saat sonra içilmelidir.
İşlenmiş Gıdalardan Kaçının
Ramazan ayında rafine şekerler, beyaz un ürünleri, meyve suları, gazlı içecekler, sütlü ve şerbetli tatlılar tüketilmemelidir. Ayrıca işlenmiş et ürünleri, fazla tuz içeren gıdalar, hazır çorbalar ve yoğurtlardan uzak durulmalıdır.
Kimler Oruç Tutmalı?
Diyabet, hipertansiyon, kronik böbrek yetersizliği, kalp yetersizliği, nörolojik hastalıklar, kanser tedavisi görenler, ülseri olanlar, çocuklar, hamile ve emziren kadınlar oruç tutmamalıdır. Sağlık durumlarınızı göz önünde bulundurarak oruç tutmaya karar vermelisiniz.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbrliği: [email protected]
Yorum Yap